torsdag den 26. januar 2012

Kage-historie

Jeg synes da lige, at I skal have lidt historie med:

Jeg har desværre ikke noget billede af dem, men de allerførste cupcakes jeg bagte, var nogle chokolade-bomber til et arrangement i den orienteringsklub min familie og jeg er medlemmer af. Så vidt jeg husker var det i december 2010. Både selve kagen og frostingen var proppet med chokolade, smør og sukker og jeg kan godt fortælle at de lå tungt..

Anden gang jeg gav mig i kast med bagekunstens små vidundere, var i februar 2011 til noget veninde-hygge med nogle søde piger fra folkeskolen. Jeg brugte jordbær- eller hindbær frosting og chokoladekage. Så vidt jeg husker var de en succes og helt klart bedre end de første!




I maj satte min mor mig til at bage denne kage, bestående af gulerøder, squash eller noget i den stil. Jeg kan desværre overhovedet ikke huske hvilken frosting jeg brugte, men den er pyntet med jordbær og lakridskrymmel. Kagen smagte udemærket, men jeg var ikke spor tilfreds med hverken dens udseende eller konsistens.

I løbet af foråret og sommeren 2011 fik jeg desuden bagt lækre knækbrød og flere omgange super velsmagende boller - begge dele skal helt sikkert laves igen og kommer med stor sandsynlighed også på bloggen.

I efterårsferien 2011 kastede jeg mig ud i at lave min første fondant-kage. Det var et kæmpe projekt, men da jeg havde tænkt mig at servere sådanne kager til min fødselsdag nogle uger efter, var jeg simpelthen nødt til at afprøve det. Kagen bestod af 3 sandkagebunde, et lag hindbær-mousse og et lag toblerone-creme - den var faktisk rigtig lækker. Jeg har desværre kun dette halv-slørede billede af den:



Det var det for denne gang. Jeg følger op med et indlæg om kagerne til min 18 års.